<    March 2017    >
Su Mo Tu We Th Fr Sa  
          1  2  3  4  
 5  6  7  8  9 10 11  
12 13 14 15 16 17 18  
19 20 21 22 23 24 25  
26 27 _2_8 29 30 31
00:15 czerasz joined
00:16 pawnbox joined
00:17 RalphJr45 joined
00:18 mihok joined
00:53 livingstn joined
01:05 pawnbox joined
01:09 jimklo joined
01:19 jimklo joined
01:20 cqi joined
01:21 jimklo joined
01:24 jimklo joined
01:29 jimklo joined
01:37 zerocool_ joined
01:50 bmurt joined
01:59 zerocool_ joined
02:18 Zialus joined
02:26 d^sh joined
02:29 _3dwardsharp joined
02:44 mihok joined
02:53 wlightning-fuel joined
03:00 cqi joined
03:14 pawnbox joined
03:44 pawnbox joined
03:46 UniFreak joined
03:46 <UniFreak> whwen tring to run `vagrant up`. it give me error like this: http://kopy.io/fTYsy
03:47 <UniFreak> here is the log file: http://kopy.io/IL5ve, and here is my config file: http://kopy.io/8qAk7
03:47 stormmore joined
03:47 <UniFreak> I have no idea how to debug this. please help me
03:48 <UniFreak> the VM runs fine when last time my system is up. this happens after I restarted my Windows
03:51 <UniFreak> does it has anything to do with those lines: fe0.15e4: '\Device\HarddiskVolume1\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxHeadless.exe' has no imports
03:51 <UniFreak> fe0.15e4: '\Device\HarddiskVolume1\Windows\System32\apisetschema.dll' has no imports
03:51 <UniFreak> fe0.15e4: '\Device\HarddiskVolume1\Windows\System32\ntdll.dll' has no imports
04:08 UniFreak joined
04:13 <UniFreak> I reinstalled virtual box, now seems booting fine
04:14 pawnbox joined
04:21 ahrs_ joined
04:33 pawnbox joined
04:43 ahrs joined
04:45 jimklo joined
04:52 pawnbox joined
05:18 versedi joined
05:39 czerasz_ joined
05:40 ira joined
06:03 pawnbox joined
06:08 lightheaded joined
06:24 budhram joined
06:35 _3dwardsharp joined
06:36 pawnbox joined
06:55 kharloss joined
06:57 zerocool_ joined
07:02 lightheaded joined
07:16 enderandpeter joined
07:19 jayunit100 joined
07:19 kharloss joined
07:25 jwd joined
07:26 kwladyka joined
07:26 lightheaded joined
07:30 kharloss_ joined
07:34 kharloss joined
07:37 pawnbox joined
07:44 Repox joined
07:51 last_staff joined
07:55 mintuz joined
07:55 TomyWork joined
07:55 zerocool_ joined
08:02 aga joined
08:03 <aga> Hi i have put files besides Vagrantfile
08:03 <aga> https://gist.github.com/anonymous/ddb313b8ecca06dc44f378c93accd08d
08:03 <aga> i am not able to access any directories or folders
08:05 kharloss joined
08:13 pawnbox_ joined
08:21 madmouser1 joined
08:25 PHPanos joined
08:27 cqi joined
08:36 RalphJr45 joined
08:41 mortenie joined
08:43 _ADN_ joined
08:52 serque joined
08:56 TomyWork joined
08:59 <aga> any one can help me
08:59 <aga> ?
09:00 <StephenS> aga, you need to use synced folders
09:00 <aga> StephenS: could you tell me how to use that
09:01 <aga> what is the code snippet i have to pass in Vagrantfile
09:01 lightheaded joined
09:02 <StephenS> aga, config.vm.synced_folder "/some/path/to/your/data/on/local", "/vagrant_data"
09:02 <StephenS> run vagrant reload afterwards and vagrant up && vagrant ssh && cd /vagrant_data
09:03 <StephenS> you should see your files from your local machine
09:03 lpl joined
09:03 <StephenS> you can do this manually, but synced_folder utilizes rsync command to synchronize files between machines
09:05 lightheaded joined
09:07 <StephenS> aga, do not run vagrant ssh && cd/vag... literally, but if you really want use -t option
09:07 <aga> StephenS: what is -t option
09:08 <StephenS> something like: vagrant ssh -- -t 'cd /vagrant_data; /bin/bash'
09:08 <StephenS> brb
09:10 <aga> StephenS: why -t
09:10 <aga> what if i dont want to use -t
09:18 _ADN_ joined
09:20 <StephenS> you are free not to
09:21 <StephenS> aga, you just want to have folders from your pc visible inside vagrant machine, right?
09:21 _UniFreak joined
09:21 <aga> yes
09:21 <aga> but still nt appearing
09:21 <StephenS> aga, can you paste vagrantfile?
09:22 <aga> StephenS: https://gist.github.com/anonymous/8ab2f2ff4bb7837f021c9102bde40443
09:22 lpl joined
09:22 <aga> config.vm.synced_folder ".", "/vagrant"
09:22 <aga> this is the snippet i gave
09:22 <aga> but still m not seeing any folder after vagrant reload
09:23 <StephenS> don't use /vagrant
09:23 <aga> oh why
09:23 <StephenS> what you did is already implemented, just not visible in file
09:23 <aga> what do i have to pass
09:23 <aga> oh
09:23 <StephenS> by default dir where Vagrantfile lives, is auto mounted to /vagrant
09:24 <aga> do i have to add anything?
09:24 <StephenS> what you want to sync?
09:24 <aga> I want to sync my folder thats besides the Vagrantfile
09:24 <StephenS> define "besides"
09:25 <StephenS> whats exact location of your folder?
09:25 <aga> D:\vagrantboxes\myvagrant\ubuntu_xenial_dock
09:25 <StephenS> if you want to disable "auto mounting for /vagrant", you can use disabled: true, config.vm.synced_folder ".", "/vagrant", disabled: true
09:25 <aga> StephenS: why do we want to disable
09:25 <aga> instead why not remove the entire line
09:25 <StephenS> D:\vagrantboxes\myvagrant\Vagrantfile correct?
09:26 <aga> yes
09:26 <StephenS> aga, remove line 36, reload vagrant
09:27 <StephenS> and then vagrant up, ssh to it and type cd /vagrant
09:27 <StephenS> you should see your ubuntu_xenial_dock
09:27 <aga> what abt line 47
09:28 <StephenS> leave that commented
09:33 abacao joined
09:34 <StephenS> aga, is it working?
09:34 <StephenS> I need to leave right now, so someone else might be able to assist you
09:36 <aga> aah
09:36 <aga> its not sshing even
09:37 <aga> ok sshing is done
09:37 <aga> but im nt able to see the shared folders
09:38 pawnbox joined
09:41 <aga> could any one help me out
09:52 marcogmonteiro joined
09:56 pawnbox joined
09:57 <aga> i am nt able to use synced folders inside vagrant from the host machine
09:57 <aga> could someone help me out
09:58 freezer joined
10:02 kpease joined
10:12 krijt joined
10:13 pawnbox joined
10:17 lightheaded joined
10:18 lheaded joined
10:22 mortenie joined
10:22 marcogmonteiro joined
10:24 aredpanda`w joined
10:26 aredpanda`w left
10:27 freezer joined
10:27 zerocool_ joined
10:29 pawnbox joined
11:00 freezer joined
11:03 lightheaded joined
11:09 s-mutin joined
11:27 jeffreylevesque_ joined
11:31 mortenie joined
11:40 ItSANgo joined
11:58 bowersbros joined
12:00 krobzaur joined
12:01 _Cyclone_ joined
12:01 fcoelho joined
12:05 drawks joined
12:10 pawnbox joined
12:12 marcogmonteiro joined
12:13 Sharath_ joined
12:14 pawnbox joined
12:16 <Sharath_> Hi All, I have installed vagrant in windows through vagrantfile am passing port forwarding : config.vm.network "forwarded_port", guest: 8001, host: 8001 , am able to connect vm through ssh (127.0.0.1:2222) , but 8001 is not binding with localaddress
12:16 <Sharath_> can any one please help me how to resolve this issue ??
12:17 fnljk joined
12:18 mortenie joined
12:22 <Sharath_> Hi All, I have installed vagrant in windows through vagrantfile am passing port forwarding : config.vm.network "forwarded_port", guest: 8001, host: 8001 , am able to connect vm through ssh (127.0.0.1:2222) , but 8001 is not binding with 127.0.0.1 ,can any one please help me how to resolve this issue ??
12:28 idmistir joined
12:37 UniFreak joined
12:47 <Sharath_> Hi All, I have installed vagrant in windows through vagrantfile am passing port forwarding : config.vm.network "forwarded_port", guest: 8001, host: 8001 , am able to connect vm through ssh (127.0.0.1:2222) , but 8001 is not binding with 127.0.0.1 ,can any one please help me how to resolve this issue ??
12:47 krobzaur joined
12:49 sub-mod joined
12:55 mihok joined
12:57 livingstn joined
13:10 bmurt joined
13:13 Sharath_ left
13:18 kharloss joined
13:20 ItSANgo joined
13:25 mortenie joined
13:29 ira joined
13:41 redhedded1 joined
13:42 livingstn joined
13:43 budhram joined
13:43 sub-mod joined
13:46 ItSANgo joined
13:49 electrofelix joined
13:50 bannakaffalatta joined
13:50 pawnbox joined
13:51 lightheaded joined
13:54 zerocool_ joined
13:56 enderandpeter joined
13:56 zerocoo__ joined
14:00 lightheaded joined
14:03 lightheaded joined
14:05 lightheaded joined
14:06 pgdagenais joined
14:11 ItSANgo joined
14:13 lightheaded joined
14:13 bannakaf_ joined
14:18 lightheaded joined
14:21 kharloss joined
14:21 sub-mod joined
14:22 lightheaded joined
14:26 taylor_ joined
14:28 pawnbox joined
14:37 ItSANgo joined
14:39 lightheaded joined
14:56 enderandpeter joined
14:56 gableroux joined
14:59 lightheaded joined
15:02 lightheaded joined
15:02 krobzaur joined
15:02 ItSANgo joined
15:03 enderandpeter joined
15:03 lheaded joined
15:06 wlightning-fuel joined
15:08 lightheaded joined
15:14 JunK-Y left
15:26 ItSANgo joined
15:29 dfrey joined
15:40 fnljk joined
15:43 pawnbox joined
15:50 fnljk joined
15:51 ItSANgo joined
15:52 bmurt joined
16:05 mbenson joined
16:08 <mbenson> hi all, I'm using Vagrant on Windows 8 with VBox, and I continually run into the problem that my Vagrant VMs stop showing up in VBox manager. First I was running Vagrant 1.9.1 with VBox 5.0.32 and reinstalling VBox cleared it up. I've since upgraded VBox to 5.1.16, and yesterday my VM stuck around in VBox manager after a `vagrant destroy`, so I manually deleted it in VBox manager, and ever since my VMs won't show up no matter what I do, how
16:08 <mbenson> many restarts, etc. I have also upgraded to Vagrant 1.9.2 amidst the chaos in case that helped, but it doesn't seem to have done so.
16:08 <mbenson> I'm trying to get the guest additions running so that I can use local files shared at /vagrant for provisioning.
16:12 <mbenson> I could use the copy provisioner of course but it'd be nice to know what's wrong. Any help is appreciated. I believe I read elsewhere that VBox channels won't help with Vagrant issues.
16:17 ItSANgo joined
16:18 krobzaur joined
16:24 krobzaur joined
16:26 mihok joined
16:29 pawnbox joined
16:32 <spox> mbenson: just an FYI, the 5.1.16 version of virtualbox has a bug which causes shared folders to not work with Vagrant
16:33 <spox> for reference: https://github.com/mitchellh/vagrant/issues/8352
16:37 frank1 joined
16:43 ItSANgo joined
16:43 pawnbox joined
16:50 pawnbox_ joined
16:53 enderandpeter joined
17:02 <mbenson> spox: perhaps not my problem, but would definitely have stopped me from what I was trying to do, so thanks for that!
17:08 ItSANgo joined
17:10 mvermaes joined
17:11 themurph joined
17:11 UniFreak joined
17:14 multi_io joined
17:15 pawnbox joined
17:22 Edgan joined
17:22 mbenson joined
17:25 <mbenson> reverted to previous version of vbox and my shared folder is working again, so that's 90% of my problem and at least gets me back moving forward
17:29 livingstn joined
17:34 ItSANgo joined
17:40 preyalone joined
17:49 wlightning-fuel joined
17:49 ira joined
17:53 ira joined
17:55 axisys joined
17:57 ItSANgo joined
18:00 techquila joined
18:08 stormmore joined
18:23 ItSANgo joined
18:33 enderandpeter joined
18:49 ItSANgo joined
18:55 _ADN_ joined
19:00 mintuz joined
19:01 mortenie joined
19:12 wlightning-fuel joined
19:13 wlightning-fuel joined
19:14 ItSANgo joined
19:33 wlightning-fuel joined
19:35 wlightning-fuel joined
19:40 ItSANgo joined
19:43 PHPanos joined
19:45 enderandpeter joined
20:05 ItSANgo joined
20:15 mihok joined
20:19 mintuz joined
20:24 Gboss89 joined
20:26 Gboss89 left
20:30 macourtois joined
20:31 ItSANgo joined
20:46 <stormmore> hmmm my juju bootstrap is "hanging" getting the juju agent!
20:54 ItSANgo joined
21:06 wlightni_ joined
21:07 enderandpeter1 joined
21:11 macourtois joined
21:13 mintuz joined
21:18 promorphus_home joined
21:20 ItSANgo joined
21:24 pawnbox joined
21:24 enderandpeter joined
21:28 wlightning-fuel joined
21:29 wlightning-fuel joined
21:30 techquila joined
21:38 livingstn joined
22:06 yavn joined
22:08 <yavn> hi, first time vagrant user looking for help: I've started a vm on windows, but vagrant ssh by default wants to use my personal key, not the vm's. Any ideas?
22:13 pawnbox joined
22:14 wlightning-fuel joined
22:15 wlightning-fuel joined
22:17 bannakaffalatta joined
22:21 mintuz joined
22:22 wlightning-fuel joined
22:23 wlightning-fuel joined
22:50 livingstn joined
22:54 livingstn joined
23:02 <stormmore> OK at least now I know where my problems are :) that is half the battle right?
23:07 <stormmore> be online later
23:14 a0x10c joined
23:14 <jeffreylevesque_> can i change the IP of a vagrant Vm as i please?
23:14 <jeffreylevesque_> if i do a shell provisioner and run - https://github.com/jeff1evesque/machine-learning/blob/81f8135b85069e957f088d623f96a87b202dafcc/utility/configure-host#L27-L41
23:14 <jeffreylevesque_> will it break my box?
23:25 livingstn joined
23:25 chenzfroff joined
23:25 chenzfroff left
23:33 pawnbox joined
23:45 kwladyka_ joined
23:50 wlightning-fuel joined
23:51 wlightning-fuel joined